duminică, 2 octombrie 2011

,,Copilaria - o imensa nevoie de mirare''

   A fi copil este un lucru minunat. Simt acest lucru în fiecare zi, în fiecare clipă, cu fiecare trăire, cu fiecare trăire, cu fiecare bucurie şi cu fiecare tristeţe. Din toate operele citite până acum cea mai frumoasă, inocentă, sinceră şi râvnită copilărie a avut-o Ion Creangă. Acesta şi-a descris cu atâta frumuseţe şi un izvor nesfârşit de regionalisme copilăria, că-ţi este imposibil citind „La scăldat˝ să nu-ţi doreşti sa faci o baie in acel timp  sau să nu-mi spui că nu ţi-e  pofta de un pumn de cireşe când citeşti aventurile acestuia la furat de cireşe. Dar am citit şi un fragment dintr-o opera care m-a emoţionat pana la lacrimi  şi atunci am înţeles ca nu toate copilăriile sunt fericite. Este vorba de Niculae, fiul cel mic al lui Moromete.
Mă doare sufletul când mă gândesc şi de multe ori în colţul ochilor îmi înfloresc bobiţe de mărgăritar ştiind că există copii nefericiţi, adică fără copilărie. Mi-aş dori să deţin bagheta magică a lui Harry Potter măcar pentru o zi, pentru a transforma  tot ce este rău şi urât  numai in lucruri frumoase. Toţi copii de pe această planetă, fie ei ortodoxi, catolici, musulmani, având ei culoarea pielii albă, galbenă sau neagra toţi, absolut toţi merită să fie fericiţi, să aibă o familie, sa crească înconjuraţi de dragoste, căci numai astfel îşi vor aminti de o copilărie fericită.

Un comentariu:

  1. Ai dreptate Andreea, copilaria e un lucru minunat!Eu stiu asta sigur.
    Este extraordinar ca tu realizezi asta inca de pe acum.Sa continui sa iti scrii gandurile.

    RăspundețiȘtergere

Inainte de a comenta, te rog sa ai in vedere urmatoarele:

-pe acest blog se foloseste un limbaj civilizat. Daca eu ma abtin de la injurii, te rog sa faci la fel, macar din respect pentru cei care viziteaza acest site.
-libertatea de exprimare inseamna ca ai dreptul sa ai o opinie diferita de a mea, nu inseamna ca ai dreptul de a jigni alti comentatori sau autorul articolului. Folosirea unui limbaj licentios sau atacuri personale, vor duce la stergerea comentariului.