sâmbătă, 3 septembrie 2011

Miss cea mai mandra fiica a Batranului An

          Lume, lume, draga lume,
          Iaca-nunt o adunare,
          Iaca-nunt un concurs mare,
          Haideti toti veniti la vot,
          Sa alegem, sa votam,
          Noi toti sa deliberam,
         Cine este cea mai mandra ?
         Cine coroana primeste
         Si pe toti ea ne uimeste
         Cu frumoasa sa tinuta ?
         Uite-asa el suiera,
         Uite-asa el ne-anunta,
         Vantul mandru vanticel
         Suiera si fluiera,
         Si pe toti ne provoca!
         Batranul An, a hotarat, impreuna cu jumatatea sa, Natura, sa-si inscrie toate cele patru fiice la un concurs de Miss.
Ziua mult asteptata a sosit.Cortina Timpului s-a ridicat, si ce sa vezi ? Pe Pasarela Vremii pasea demna prima fiica a Anului. Era cea mai tanara, svelta, inalta, suava si   mladioasa, imbracase o rochie minunata : era tesuta manual din cele mai proaspete fire de iarba pe care pluteau din loc in loc,  margele fine, albe, transparente, era Roua Diminetii. Mansetele si gulerul acestei rochii erau brodate cu flori de Nu-Ma-Uita. Pe umeri, pletele-i curgeau rau si stralucea de curatenie, era de culoarea pamantului proaspat, iar pe cap purta o coronita de ghiocei. A facut o plecaciune la marginea pasarelei, si toata multimea a simtit miros proaspat de ,,primavara’’. Asa e, ati ghicit, numele ei este Primavara. Nici nu a ajuns bine la la capatul drumului si cea de-a doua fiica a Anului a pasit pe pasarela. in acel moment, totul parca  s-a transformat intr-un vis: avea o rochie minunata, de culoarea aurului pur, la gat purta un colier in care stralucea cea mai arzatoare raza de soare, avea parul lung si bogat, ca spicele de grau si doi ochi albastrii, blanzi si limpezi,ca cerul linistit de ,,vara''. Asa e ati ghicit, numele ei este Vara. A facut si aceasta o plecaciune, iar iar in sala s-a simtit un aer fierbinte. S-a asezat langa sora ei mai tanara, facandu-i loc pe pasarela celelalte fete. Cu parul rosu ca focul si-o rochie tesuta din frunze uscate, intr-un pastel de culori, predominand galben-ruginiu, paseste si mai mandra ce-a de-a treia fiica a Anului. Imprastia de jur imprejur miros de gutui pufoase, iar la urechi purta imensi cercei din cei mai copti si mai aromati struguri. O plecaciune a facut si sala de racoare s-a umplut. Asa e, ati ghicit , numele ei este Toamna. Iar acum, ce sa vezi? Craiasa Craieselor a aparut, ultima fata pe pasarela a pasit si sufletul ne-a inghetat: de emotie, de fericire sau de frig? Avea o rochie de vis, de un alb imaculat, cusuta cu flori de gheata si cristale transparente. Totul era alb de jur imprejur. Totul parea aevea. Asa este, ati ghicit, numele ei este Iarna. S-au asejat toate patru una langa alta, s-au prins de mana, ca doar sunt surori, si pline de emotie asteapta hotararea jurului. 
   Dragi vizitatori, voi sunteti juriul, deci, va rog hotarati cat mai reped, nu lasati aceste fete minunate sa paleasca de asteptare!
   Deci, cine castiga concursul de ,,Miss''?
(celor care le-a fost de folos si le-a placut, ii rog sa lase un comentariu)  

Un comentariu:

  1. Buna, Ane!Sunt colega ta de clasa Adela Asanica si vreau sa-ti spun ca esti o adevarata scriitoare.Sincer,nu am cuvinte sa ma exprim.Compui texte foarte frumoase.Felicitari si mii de pupici!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Inainte de a comenta, te rog sa ai in vedere urmatoarele:

-pe acest blog se foloseste un limbaj civilizat. Daca eu ma abtin de la injurii, te rog sa faci la fel, macar din respect pentru cei care viziteaza acest site.
-libertatea de exprimare inseamna ca ai dreptul sa ai o opinie diferita de a mea, nu inseamna ca ai dreptul de a jigni alti comentatori sau autorul articolului. Folosirea unui limbaj licentios sau atacuri personale, vor duce la stergerea comentariului.