joi, 27 ianuarie 2011

Ed, Edd'n EddyAcţiunea seriilor planează asupra a trei băieţi preadolescenţi: Ed, care este încet la minte şi câteodată vorbeşte incoerent; Edd, care de obicei este numit „Dublu D”, este foarte inteligent; şi Eddy, liderul lacom al trioului. Colectivul lor este cunoscut ca „Ezii”; cei trei locuiesc într-o suburbie din Peach Creek, învăţând la o şcoală de acolo care este arătată doar în episoadele speciale sau de toamnă. Conduşi de Eddy, Ezii fac diverse farse pentru a lua bani de la cunoscuţii lor, însă planurile lor de obicei eşuează şi prietenii lor se răzbună.
Numărul personajelor din 'Ed, Edd n Eddy este fixat la douăsprezece. Nici un alt personaj nu mai apare în afară de cele principale şi adulţii care nu sunt văzuţi niciodată. Timpul nu este relevat --Danny Antonucci afirmă că dorea ca show-ul să se potrivească fiecărei generaţii. Aşadar, dacă este nevoie de un VCR sau calculator, el va apărea.
Cele mai iubite dulciuri din show, în special de Ezi, sunt sfarmă-fălcile. Majoritatea episoadelor au ca desfăşurare a acţiunii încercarea Ezilor de a căuta sfarmă-fălci. Acestea sunt vizibil mărite: mai mari ca şi capul unui copil. Un personaj bucurându-se de aceste dulciuri va avea bila de mărimea unei bile de bowling într-o parte a obrazului său.


Edzi

Ed este cel care munceşte cel mai mult pentru trio. Este cunoscut pentru râsul lui constant, fiind majoritatea timpului fericit. Mintea sa este un amestec de filme şi reviste despre monştri, confundându-i cu realitatea. Ed este sub stăpânirea totală a surioarei sale Sarah, la care ţine foarte mult, fiind ţinta uşoară a manipulărilor acesteia. Spre disperarea microfobului Edd, el are o igienă personală slabă, până la punctul îngrozirii cauzate de săpun. Îi place pâinea prăjită, sosul, pojghiţa de budincă, cartofii şi animalele, în special găinile.
Edd este un tânăr inventator obsedat de curăţenie şi microfobic. Cel mai inteligent şi bun la suflet din trio, el nu este văzut fără fesul său negru, ascunzând un fel de secret ştiut doar de Ed şi Eddy. Pentru a-i diferenţia numele omofon de Ed, toţi îl numesc Dublu-D. Părinţii săi îl supun la numeroase sarcini casnice, comunicând doar prin bileţele. Edd este un elev notat doar cu 10, excelând la toate materiile, în afară de sport (aparent la un incident de la un joc de „raţele şi vânătorii”). Este un excelent cântăreţ de chitară cu pedală, deşi el insistă că urăşte acel instrument. Este incredibil de inteligent, reuşind să construiască maşinării complicate din cartoane, semne de circulaţie şi numeroase gunoaie întâlnite de Ezi pe drum. Este sensibil la mirosurile urâte şi nu are multă forţă.
Eddy este un farsor lacom, cu un temperament negativ. Este cel care se auto-propune conducătorul trioului. Plănuieşte numeroase ocazii pentru a lua banii apropiaţilor săi, pentru a cumpăra sfarmă-fălci. Este foarte sensibil şi complexat de înălţimea sa, având acelaşi complex ca şi Napoleon. Urăşte şcoala, încercând mai mult de o dată să fugă. Fişa sa şcolară îl cataloghează ca fiind un megalomaniac. Lui Eddy îi place camera sa decorată în stil retro, cu „lampa cu lavă”, un pat mare şi rotund şi un glob disco. Este văzut ca ordonându-le celor doi Ezi să execute farsele, neimplicându-se în munca fizică a acestora. Este foarte egoist, preocupându-se doar de propria persoană şi de obţinerea sfarmă-fălcilor, alegându-le chiar şi pe acestea din urmă în locul prietenilor săi. Eddy nu ştie nimic în afară de reţeta de bombe El Mongo urât-mirositoare şi unde sunt casele din copaci.


Alţi Copii

Sarah este sora răsfăţată şi autoritară a lui Ed, care se preface drăguţă şi fermecătoare doar când o serveşte. Aceasta are loialitatea şi supunerea nesfârşită a fratelui ei din cauza ameninţărilor sale. Are un temperament impulsiv, enervându-se uşor, mai ales din cauza lui Ed. Este observată întotdeauna jucându-se cu Jimmy, iar când acesta nu îi este în preajmă, se grăbeşte să îl ajute oricând este chemată de Jimmy. Îşi scrie sentimentele într-un jurnal, având o uşoară atracţie faţă de Edd (deşi dragostea acesteia pentru el nu este destul pentru a-l cruţa de mania ei)
Jimmy este partenerul de joacă sensibil al lui Sarah, care doreşte să devină faimos. Este foarte predispus la accidente, purtând numeroase bandaje şi fiind cel mai slab copil din alee. Deşi Jimmy are o personalitate delicată, acesta doreşte să devină puternic şi musculos. De două ori a elaborat două farse cu succes. Jimmy a arătat cât de ataşat este de Sarah, în momentul încercării îndepărtării acestuia de lângă ea. Mereu poartă un aparat dentar, din cauza unei farse cu o popică.
Johnny (la sfârşitul episoadelor prezentat ca „Jonny 2x4”) este un singuratic. Are un cap imens, fiind prins de nenumărate ori între crengi în timp ce urca în copaci. Vorbeşte mult, enervându-i pe ceilalţi copii. Foarte rar este văzut fără prietenul său imaginar, o scândură cu ochi desenaţi şi o gură. Pare inocent, iertându-i pe oameni deseori, indiferent de ce fac. Nu pare să îl deranjeze acţiunile Ezilor, câteodată bucurându-se de ele.
Rolf este un imigrant cu un accent şi obiceiuri stranii. Provine dintr-o cultură europeană cu obiceiuri ciudate, având şi un accent pe măsură. Lucrează cu părinţii săi în mica fermă din alee, conducând un grup numit „Cercetaşii Urbani”, care îi include pe Jimmy, Scândură şi Johnny. Vorbeşte despre el la persoana a treia, fiind şi fiu de pastor, de care este foarte mândru. Animalele sale includ trei porci (unul pe nume Wilfred), o capră pe nume Victor, cel puţin patru găini (două pe nume Bridget şi Gertrude) şi o vacă pe nume Beatrice. Rolf îi derutează la nesfârşit pe ceilalţi copii cu mâncărurile sale şi neobişnuitele sale tradiţii.
Nazz este stereotipul majoretei/dragostei de neatins. Cea mai mare parte a timpului stă cu Kevin. Toţi băieţii-cu excepţia lui Rolf şi Jimmy- sunt înnebuniţi după ea. De câte ori se apropie, Ezii încep să transpire şi îşi pierd abilitatea de a vorbi corect. Este şefa majoretelor de la Şcoala Peach Creek. Deşi Nazz este de obicei prezentată ca fiind amiabilă şi deşteaptă, însă ocazional poate fi puţin excentrică şi să fie stereotipul blondei prostuţe.
Kevin este un băiat atletic. Este cinic şi câteodată poate fi crud. Are un garaj plin cu sfarmă-fălci - datorită tatălui său care lucrează la o fabrică de sfarmă-fălci - iubeşte să îşi aranjeze bicicleta, snowboardul şi skateboardul. Când nu se plimbă cu bicicleta este văzut cu Nazz şi Rolf pe alee. Îi urăşte pe Ezi, în special pe Eddy, până la punctul de paranoia. Are tendinţa să îi numească pe Ezi „cretini”.
Surorile Kanker ('May, Marie şi Lee) sunt trei surori care sunt inamicii aleii, care trăiesc la marginea unui parc de rulote numit Park 'n' Flush. Lucrul care era comun tuturor copiilor din cartier este faptul că le urăsc pe Surorile Kanker. Sunt principalul inamic al cartierului, temându-se de comportamentul lor imprevizibil. Lee şi Marie de obicei lenevesc şi o pun pe May să le facă treburile. De fapt, Lee leneveşte mai mult decât Marie şi chiar o pune şi pe ea să muncească. Cât timp surorile Kanker îi plac pe Ezi, Marie îl iubeşte pe Edd, May pe Ed şi Lee pe Eddy.
Fratele lui Eddy este un personaj mentionat frecvent in episoade, in special de Eddy. Era descris ca fiind o persoana foarte "cool", maestru in farse si inselatorii, a fost un personaj doar mentionat pana intr-un episod special. La prima vedere era exact asa cum era descris, dar in realitate era o bruta care isi chinuia fratele mai mic fara mila. Acesta lucra in parcul de distractii "Mondo a-Go Go", dar ocupatia acestuia ramane inca necunoscuta,
se stie doar ca locuia intr-o baraca in forma de balena

Episoadele speciale

Jingle Jingle Jangle este episodul special de Crăciun. În special îl arată pe Eddy care crede că semnificaţia Crăciunului este doar de a primi cadouri. Ed şi Dublu D încearcă să-l convingă de semnificaţia adevărată a acestei sărbători. Ed i-a pus lui Eddy un bec în buzunar, Eddy l-a folosit ca să repare instalaţia bradului din cartier făcând o faptă bună.
Boo Haw Haw este episodul special de Hallowen. În care Eddy găseşte harta de la fratele lui spre un aşa-zis cartier unde se dau cele mai multe bomboane. Ed, uitându-se la multe filme de groază s-a înarmat cu o spatulă crezându-se viking, iar pe ceilalţi copii, monştrii. Când într-adevăr aveau probleme, Ed nu a luptat ci i-a văzut pe Dublu D şi pe Eddy jucându-se printre floricele.
Hanky Panky Hullabaloo este episodul special de ziua îndrăgostiţilor. În acesta Sarah şi Jimmy erau invizibili pentru ceilalţi. Trăgând în aproape toţi, au dezlănţuit un adevărat dezastru. Acesta începând de la May şi Dublu D care au fost loviţi de săgeţile magice. De la iubirea între ei celelalte surori Kanker şi restul Ezilor s-au certat, apoi au început să se bată cu mâncare. Rolf a oprit arcaşii iubirii cu două lămâi pe care şi le-a stors în ochi, care i-au dat capacitatea să-i vadă, apoi stropindu-i pe toţi cu noroi şi distrugând dragostea din ei.

Evenimente

Best Day Edder este pe 27 Aprilie, Cartoon Network o sărbătoreşte printr-un maraton de Ed Edd şi Eddy. Tot Cartoon Network a anunţat în 23 Iunie 2008 un „episod pierdut” din Ed Edd şi Eddy.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inainte de a comenta, te rog sa ai in vedere urmatoarele:

-pe acest blog se foloseste un limbaj civilizat. Daca eu ma abtin de la injurii, te rog sa faci la fel, macar din respect pentru cei care viziteaza acest site.
-libertatea de exprimare inseamna ca ai dreptul sa ai o opinie diferita de a mea, nu inseamna ca ai dreptul de a jigni alti comentatori sau autorul articolului. Folosirea unui limbaj licentios sau atacuri personale, vor duce la stergerea comentariului.